- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: arturp0606
Składniki:
• 1-2 łyżki masła
• 40 dag dyni
• 3 dag orzechów włoskich
• 40 dag mąki
• 1 jajko
• Sól, pieprz, cukier, mielony kminek. Olej
• 1 szklanka śmietany 18%
Sposób przygotowania:
Cebulę obierz z łupin, opłucz, a następnie osusz papierowym ręcznikiem i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć posiekaną cebulę i podsmaż. Obrany i pozbawiony pestek miąższ dyni zetrzyj na tarce o dużych oczkach dodaj do cebuli i chwilę razem smaż. Orzechy zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Zdejmij, przestudź , posiekaj. Posiekane orzechy dodaj do dyni z cebulą i starannie wymieszaj. Przygotowany farsz dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz kminkiem, jeśli lubisz jego smak. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj sporą szczyptę soli, wbij jajko. Wlej niepełna szklankę ciepłej wody. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkuj. Wykrawaj szklanką krążki. Nałóż porcje farszu i zlep brzegi ciasta formując pierogi. Ugotuj je w osolonym wrzątku. Ułóż je w posmarowanej olejem formie, polej śmietaną i zapiekaj 10 minut w 180oC.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
halina2159 | 2013-10-26 20:11:24 | zgłoś naruszenie
marysia86 | 2013-10-26 20:39:01 | zgłoś naruszenie
AnnaK2011 | 2013-10-29 15:39:32 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-02 18:36:12 | zgłoś naruszenie
kasiatarka | 2013-11-07 16:58:33 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub