Punkty: 447

odwiedziny: 222      poprzedni | następny

powrót

Mini tarty z jabłkami i miodem

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

szklanka mąki
2 żółtka
100 dag masła lub margaryny
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jabłka
kilka łyżeczek miodu
przyprawa do deserów (cynamon + wanilia)

Sposób przygotowania:

Jesienią szukam sposobu, aby swojej rodzinie dostarczyć witamin, a przy okazji wzmocnić odporność. Jabłka i miód są doskonałym połączeniem, a w dodatku ucieszą każdego łasucha. Z mąki, żółtek, masła, cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagniatam kruche ciasto. Wstawiam na kwadrans do lodówki, a następnie wyklejam nim nasmarowane tłuszczem foremki. Umyte i wydrążone jabłka kroję na cienkie plasterki i układam na cieście. Posypuję gotową przyprawą do deserów z młynka, ale można stworzyć własną kompozycję. Polewam rozpuszczonym miodem i wstawiam do rozgrzanego piekarnika. Piekę ok. 30 minut w temperaturze 160 stopni. Smacznego!


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj