- łatwe
- do 60 min
- Dodał: papryczka
Składniki:
Składniki na ciasto:
212 g mąki pszennej
2 łyżki cukru
szczypta soli
3 łyżki lodowatej wody
125 g masła
Składniki na nadzienie:
4 jabłka
6 łyżek cukru
1/3 łyżeczki mielonego cynamonu
212 g mąki pszennej
2 łyżki cukru
szczypta soli
3 łyżki lodowatej wody
125 g masła
Składniki na nadzienie:
4 jabłka
6 łyżek cukru
1/3 łyżeczki mielonego cynamonu
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z cukrem i solą, dodać masło, 3 łyżki wody, połączyć. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię i schładzać w lodówce przez co najmniej 30 minut. 2.Przygotować nadzienie.Jabłka przesmażyć na patelni,wymieszać z cynamonem i cukrem. 3.Rozwałkowane ciasto piec w temperaturze 200°C przez około 15 minut,aż ciasto będzie złotawe. 5.Następnie ciasto wyjąć z piekarnika i nałożyć przygotowane nadzienie jabłkowe, piec dalej w temperaturze 200°C przez kolejne 20 minut.
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
bozena_osowiecka | 2013-11-19 21:30:54 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-19 22:35:55 | zgłoś naruszenie
kociak | 2013-11-23 15:15:13 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub