- łatwe
- do 30 min
- Dodał: arturp0606
Składniki:
• 2 marchewki
• ½ pora
• 1 cukinia
• 15 dag szynki
• 2 łyżki masła
• ½ pęczka koperku
• 1 szklanka śmietany
• 3 jajka
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Porcję rosołową oczyść i opłucz, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Doprowadź do wrzenia, odszumuj. Marchewki obierz, opłucz i pokrój w plasterki. Pora umyj i pokrój w cienkie krążki. Cukinie umyj i pokrój w plasterki. Do wywaru wrzuć marchewki i krążki pora. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Wrzuć plasterki cukinii i gotuj jeszcze 10 minut. Po tym czasie wyjmij porcję rosołową i całość zmiksuj na krem. Zupę połącz ze śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem. Szynkę pokrój w kostkę, zrumień na rozgrzanym maśle. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki. Zupę rozlej na talerze, dodaj podsmażoną szynkę i pokrojone jajka. Przed podaniem zupę posyp posiekanym koperkiem.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
marysia86 | 2013-10-26 20:41:37 | zgłoś naruszenie
AnnaK2011 | 2013-10-29 15:38:20 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-02 18:35:50 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-12 22:40:04 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub