Punkty: 987

odwiedziny: 536      poprzedni | następny

powrót

pieczone jabłuszka pod bezową pierzynką

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

2 duże jabłka
2-3 łyżek marmolady lub dżemu (pyszne z wieloowocowym)
2 białka
3-4 łyżeczek cukru
masło do wysmarowania formy do zapiekania

Sposób przygotowania:

formę do zapiekania wysmarować masłem ,jabłka przekroić na pół i wydrążyć gniazdo nasienne i obrać ,ułożyć w naczyniu do zapiekania do dołków po gnieździe nasiennym nałożyć marmoladę i zapiekać aż jabłko będzie miękkie ,następnie ubić białka z cukrem na pianę i zalać tym jabłka i podpiec aż do zrumienienia .Podawać na ciepło :)


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj