- łatwe
- do 60 min
- Dodał: arturp0606
Składniki:
• 1 kg miąższu dyni
• 3-4 szklanki mleka
• Sól, ziarnka dyni
Na kluseczki:
• 20 dag mąki
• 2 jajka
• 1 łyżka stopionego masła, sól
• 3-4 szklanki mleka
• Sól, ziarnka dyni
Na kluseczki:
• 20 dag mąki
• 2 jajka
• 1 łyżka stopionego masła, sól
Sposób przygotowania:
Oczyszczony miąższ dyni pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości. Następnie odcedzić i zmiksować na gładki krem. Zagotować mleko i wlać do puree z dyni, wymieszać. Zupę rozlewać na talerze. Podawać z kluseczkami i posypać ziarnkami dyni uprażonymi na suchej patelni. Jajka dokładnie rozmieszać z ½ szklanki letniej wody. Następnie dodać przesianą mąkę, szczyptę soli i starannie wymieszać. Na końcu wlać stopione masło i wymieszać (im dłużej się miesza ciasto, tym pulchniejsze są kluski). Łyżką formować niewielkie kluski i kłaść do osolonego wrzątku. Gotować 7-10 minut.
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
marysia86 | 2013-10-26 20:41:22 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-02 18:36:53 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub