- łatwe
- do 60 min
- Dodał: bpuzio
Składniki:
Składniki:
Okrągłe biszkopty (tyle w ilu pucharkach chcesz to zrobić)
Około 1kg truskawek świeżych lub mrożonych
1 czekolada gorzka
1 czekolada mleczna
100ml śmietanki 30%
4 łyżki cukru pudru
2 galaretki truskawkowe
Bita śmietana do dekoracji albo serek waniliowy
Owoce typu kiwi, winogrona ,granaty, pomarańcze, mandarynki, itp. Albo zwyczajnie starta czekolada.
Sposób przygotowania:
Na spód każdego kieliszka układasz biszkopt żeby zalać go czekoladą: czekoladę połam i zalej śmietanką i na bardzo malutkim ogniu ciągle mieszając rozpuść i połącz składniki po czym rozlej równo w pucharki na biszkopty, pozostaw do wystygnięcia. Truskawki rozgnieć lub zblęduj z cukrem pudrem, a galaretki rozpuść w 1 i ½ szkl. wody. Połącz truskawki z galaretką i równo rozłóż w pucharki na czekoladę. Pozostaw do stężenia. Na galaretkę możesz dać albi bitą śmietanę albo jogurt naturalny albo serek waniliowy- wszystko według upodobania. Na to możesz ułożyć owoce albo zwyczajnie posypać czekoladą. Prosty deser ale jaki smaczny!!! A na jakieś większe uroczystości możesz np. umoczyć pucharek w soku z cytryny a następnie w grubym cukrze i powstaje fajna obwódka, albo wyciąć jakieś wzorki z czekolady lub owoców, albo dodać jeszcze jedną warstwę np. z rozdrobnionego kiwi i galaretki na tej samej zasadzie co truskawki.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
kociak | 2013-11-23 15:17:31 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub