- średnie
- do 60 min
- Dodał: lucyna500
Składniki:
600-700g dyni,
200 ml mleka kokosowego,
serek topiony śmietankowy,
2 średnie cebule,
2-3 ząbki czosnku,
żółty ser,
uprażone płatki migdałów,
sól, pieprz,
jarzynka lub kostka warzywna,
mielona, słodka, czerwona papryka,
curry,
opcjonalnie chili.
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obieramy, następnie kroimy i podsmażamy na oleju lub oliwie przez kilka minut. Dodajemy dynię. Można wcześniej upiec ją w całości w piekarniku (1h-180stC), po czym bardzo łatwo się ją obiera i miąższ bez pestek przekłada do cebuli i czosnku lub dynię obrać, pokroić w kostkę i dusić do miękkości. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy kostkę warzywną i dolewamy do zupy (można dodać samą wodę i łyżeczkę jarzynki), następnie dodajemy mleko kokosowe, trochę curry, paprykę, chili, sól i pieprz do smaku. Serek topiony kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy. Całość rozcieramy blenderem. Jeżeli zupa jest za gęsta, dodajemy wody. Przy podawaniu na spód bulionówki/talerza kładziemy starty żółty ser, następnie nalewamy gorącego kremu i posypujemy uprażonymi migdałami. Przepyszna zupa…
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
halina2159 | 2013-10-23 12:43:28 | zgłoś naruszenie
halina2159 | 2013-10-24 12:43:33 | zgłoś naruszenie
kasiatarka | 2013-10-24 17:39:29 | zgłoś naruszenie
lizkacz | 2013-10-24 22:09:11 | zgłoś naruszenie
matesko | 2013-10-25 21:39:02 | zgłoś naruszenie
marysia86 | 2013-10-26 20:37:04 | zgłoś naruszenie
lizkacz | 2013-10-26 23:09:55 | zgłoś naruszenie
matesko | 2013-10-27 14:25:05 | zgłoś naruszenie
marysia86 | 2013-10-28 20:21:45 | zgłoś naruszenie
marysia86 | 2013-10-30 08:50:28 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-02 18:34:13 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub