KREM DYNIOWY Z JABŁKIEM I PIEROŻKAMI TORTELLINI
- łatwe
- do 60 min
- Dodał: marika1503
Składniki:
• 1 duże jabłko
• 1 duża cebula
• 3 łyżki masła
• 2 łyżeczki curry, sól, pieprz
• ½ łyżeczki ostrej papryki
• 5 szklanek bulionu warzywnego (może być z kostki)
• 1 opakowanie pierożków tortellini
• świeża szałwia
Sposób przygotowania:
Dynię umyj pod bieżącą wodą, wytrzyj. Ostrym nożem usuń włóknisty środek razem z pestkami. Miąższ odkrój od skóry, a następnie potnij go na kawałki. Jabłko umyj, obierz ze skórki. Usuń łuski z cebuli. Jabłko pokrój na cząstki, wytnij środek z pestkami, miąższ posiekaj w kosteczkę. Obraną cebulę opłucz i osusz, grubo poszatkuj. W dużym rondlu rozpuść masło. Wrzuć poszatkowaną cebulę, mieszając usmaż na szklisto. Dodaj pokrojone jabłko oraz miąższ dyni. Wsyp curry i ostrą paprykę. Duś na małym ogniu pod przykryciem 3-5 minut. Podduszone warzywa z jabłkiem zalej gorącym bulionem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż warzywa będą zupełnie miękkie. W tym czasie w drugim garnku zagotuj osolona wodę. Na wrzątek wsyp pierożki. Gotuj według przepisu podanego na opakowaniu. 2-3 gałązki szałwii opłucz, oderwij listki. Zupę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozlej na talerze, do każdego włóż porcję pierożków. Ozdób listkami szałwii.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
marysia86 | 2013-10-26 20:40:37 | zgłoś naruszenie
matesko | 2013-10-30 17:29:52 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-02 18:38:55 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-12 22:42:47 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub