- łatwe
- do 60 min
- Dodał: marika1503
Składniki:
• 3 łyżki pestek słonecznika
• 3 łyżki pestek dyni
• 1 jajko
• 1 ząbek czosnku
• ok. ½ szklanki bułki tartej
• 5 łyżek mąki
• Olej do smażenia, sól, pieprz
ZIOŁOWY DIP:
• 200 ml gęstego jogurtu (grecki lub bałkański)
• 1 ząbek czosnku
• Natka pietruszki, mięta, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Dynie dokładnie umyj, obierz i usuń z niej pestki. Następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Z uzyskanej masy odciśnij nadmiar soku. Pestki dyni oraz słonecznika upraż na suchej patelni- uważaj aby ich nie przypalić. Miąższ połącz z pestkami, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Posól do smaku i wbij 1 jajko. Następnie dodaj bułkę tartą- tyle aby uzyskać jednolitą gęstą masę ( ok. ½ szklanki). Wilgotnymi dłońmi uformuj nieduże kotlety, obtocz je w mące i smaż z obu stron na rozgrzanym oleju ( na wolnym ogniu) przez 4 minuty. Podawaj z ziołowym dipem. Ziołowy dip: 200 ml jogurtu połącz ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku, dopraw sola i pieprzem. Dodaj 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i mięty i dokładnie wymieszaj.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
marysia86 | 2013-10-26 20:40:26 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-02 18:39:22 | zgłoś naruszenie
centrina | 2013-11-11 22:38:45 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-12 22:41:49 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub