- łatwe
- do 60 min
- Dodał: marika1503
Składniki:
• 1 cebula
• 1-1,5 litra bulionu warzywnego
• 100 ml śmietany 12 proc.
• 10 dag sera risotta lub tłustego twarożku
• 20 dag pomidorków koktajlowych
• 2 łyżki oliwy
• Sok z cytryny
• 1-2 ząbki czosnku
• Szczypta chilli, koperek, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cukinie umyj, odetnij końce i pokrój w plasterki. Cebule i czosnek obrać, opłukać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę z czosnkiem. Podsmażyć na złoty kolor, stale mieszając. Dodać cukinię i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty, mieszając. Zalać warzywa bulionem (tak aby przykryły cukinię, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zestawić z ognia, lekko ostudzić, następnie zmiksować. Zupę wymieszać ze śmietaną oraz ricottą i mocno podgrzać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, chilli, solą oraz pieprzem. Zupę rozlać na talerze, udekorować połówkami pomidorków koktajlowych, posypać posiekanym koperkiem.
Głosowanie zostało zakończone.
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
marysia86 | 2013-10-26 20:40:55 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-02 18:38:26 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-12 22:39:05 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub