Punkty: 51

odwiedziny: 45      poprzedni | następny

powrót

KREM CUKINIOWY Z RICOTTĄ

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 3 cukinie
• 1 cebula
• 1-1,5 litra bulionu warzywnego
• 100 ml śmietany 12 proc.
• 10 dag sera risotta lub tłustego twarożku
• 20 dag pomidorków koktajlowych
• 2 łyżki oliwy
• Sok z cytryny
• 1-2 ząbki czosnku
• Szczypta chilli, koperek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinie umyj, odetnij końce i pokrój w plasterki. Cebule i czosnek obrać, opłukać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę z czosnkiem. Podsmażyć na złoty kolor, stale mieszając. Dodać cukinię i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty, mieszając. Zalać warzywa bulionem (tak aby przykryły cukinię, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zestawić z ognia, lekko ostudzić, następnie zmiksować. Zupę wymieszać ze śmietaną oraz ricottą i mocno podgrzać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, chilli, solą oraz pieprzem. Zupę rozlać na talerze, udekorować połówkami pomidorków koktajlowych, posypać posiekanym koperkiem.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

  • marysia86 | 2013-10-26 20:40:55 | zgłoś naruszenie

    +3 zapraszamy do nas :) https://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjec ie/37599
  • gos | 2013-11-02 18:38:26 | zgłoś naruszenie

    https://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/376 26 +3 prosimy o głosik
  • gos | 2013-11-12 22:39:05 | zgłoś naruszenie

    https://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/380 76 +3 prosimy o głosik

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj