- łatwe
- do 60 min
- Dodał: marika1503
Składniki:
• 1 cebula
• 1-1,5 litra bulionu warzywnego
• 100 ml śmietany 12 proc.
• 10 dag sera risotta lub tłustego twarożku
• 20 dag pomidorków koktajlowych
• 2 łyżki oliwy
• Sok z cytryny
• 1-2 ząbki czosnku
• Szczypta chilli, koperek, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cukinie umyj, odetnij końce i pokrój w plasterki. Cebule i czosnek obrać, opłukać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę z czosnkiem. Podsmażyć na złoty kolor, stale mieszając. Dodać cukinię i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty, mieszając. Zalać warzywa bulionem (tak aby przykryły cukinię, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Zestawić z ognia, lekko ostudzić, następnie zmiksować. Zupę wymieszać ze śmietaną oraz ricottą i mocno podgrzać. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, chilli, solą oraz pieprzem. Zupę rozlać na talerze, udekorować połówkami pomidorków koktajlowych, posypać posiekanym koperkiem.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
marysia86 | 2013-10-26 20:40:55 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-02 18:38:26 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-12 22:39:05 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub