Przepisy: Dla rodziny
Sposób przygotowania:
Papryki umyj, wytrzyj do sucha i posmaruj oliwą. Strąki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200stopni i piecz około 30 minut. Wyjmij papryki i odstaw na kilka minut.
W tym czasie szynkę pokrój w drobniutką kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z wędliną, natką i majonezem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Przestudzone papryki obierz, potnij na dość szerokie, podłużne cząstki. Usuń ze środka gniazda nasienne. Każdy kawałek papryk dość gruba posmaruj farszem szynkowo-serowym. Ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
W tym czasie szynkę pokrój w drobniutką kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z wędliną, natką i majonezem. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Przestudzone papryki obierz, potnij na dość szerokie, podłużne cząstki. Usuń ze środka gniazda nasienne. Każdy kawałek papryk dość gruba posmaruj farszem szynkowo-serowym. Ciasno zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
Wyszukaj przepis
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub