Przepisy: Dla rodziny

pierś z warzywami

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad

Liczba osób: 2 osoby


Składniki:

Dwa pojedyncze filety z kurczaka
Kostka rosołowa pietruszka z lubczykiem
1 mała cebula
1 czerwona papryka
2 pomidory
1 mała cukinia
2 ząbki czosnku
Szczypta tymianku i rozmarynu
100ml bulionu
Sól, pieprz
Olej

Sposób przygotowania:

Pierś umyj, osusz i rozbij tłuczkiem.
Kostkę rosołową rozgnieć i połącz z jedną łyżeczką oliwy. Powstałą w ten sposób papką posmaruj filety z obydwu stron a następnie przyrumień na patelni, na 2-3 łyżkach oleju. Zmniejsz płomień i smaż ok. 10 minut z każdej strony.
Cebulę i cukinię pokrój w kostkę, paprykę w paski a pomidora na małe kawałki.
Czosnek przeciśnij przez praskę.
W rondlu rozgrzej 4 łyżki oliwy. Dodaj pokrojone warzywa, czosnek oraz po szczypcie tymianku i rozmarynu. Smaż ok. 10-15minut.
Podlej bulionem, dopraw solą i pieprzem i podduś ok. 5 minut.
Pierś podawaj z warzywami.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj