Przepisy: Dla rodziny

Delikatne kotleciki z soli z bazylią i suszonymi pomidorami w oliwie

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: ryby i owoce morza

Sposób przygotowania: smażone


Składniki:

filety z soli 1 kg
cybula 1 średnia
jajka 3 szt
kasza manna 5 łyżek stołowych
suszone pomidory w oliwie - 50 gr
świeża bazylia
sól
pieprz
gomasio
masło klarowane 6-7 łyżek stołowych (do smażenia i dodania do farszu)
suchare razowe 50 gr

Sposób przygotowania:

filety oraz kawałki cybuli przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, wymieszać.
jaka roztrzepać trzepaczką, dodać kaszę mannę, gomasio, odstawić na 20 min aż kasza napęcznieje.
połączyć farsz z soli z masą z roztrzepanych jajek i kaszy, dodać drobno posiekaną świeżą bazylię i pokrojone w drobne kawałeczki, suszone pomidory w oliwie. Wymieszać wszystkie składniki z 2 stołowymi łyżkami klarowanego masła.
Uformować małe kotleciki, obtoczyć je w razowych sucharach, obsmażyć na maśle klarowanym.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj