- łatwe
- do 60 min
- Dodał: sze_fowa
Składniki:
6 jajek
6 łyżek cukru pudru
6 łyżek mąki pszennej tortowej
szczypta soli
truskawki
galaretki owocowe
żelatyna
kawa rozpuszczalna
biszkopty
mak zmielony
6 łyżek cukru pudru
6 łyżek mąki pszennej tortowej
szczypta soli
truskawki
galaretki owocowe
żelatyna
kawa rozpuszczalna
biszkopty
mak zmielony
Sposób przygotowania:
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Białka ubijamy z solą, dodając w trakcie po łyżce cukru pudru. Do ubitej piany dodajemy po żółtku, cały czas ubijając. Na koniec dodajemy po łyżce mąki i mieszamy, dodajemy również mak. Pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku. Biszkopt wyjmujemy od razu i studzimy. Dekorujemy biszkoptami i dookoła wyciskamy wcześniej przygotowaną masą (rozpuścić kawę rozpuszczalną w mleku, dodać żelatyny, gdy bedzie sztywne, zmiksować blenderem). Wykładamy truskawki na ciasto, zalewamy zimną galaretką np cytrynową i odstawiamy do stężenia.
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub