- łatwe
- do 60 min
- Dodał: sze_fowa
Składniki:
6 jajek
szklanka cukru pudru
szklanka mąki pszennej tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
łyżka cukru wanilinowego
szczypta soli
truskawki ok pół kilo
szklanka cukru pudru
szklanka mąki pszennej tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
łyżka cukru wanilinowego
szczypta soli
truskawki ok pół kilo
Sposób przygotowania:
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Mąki łączymy z cukrem wanilinowym. Białka oddzielmy od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli,i łyżką cukru. Gdy piana będzie sztywna, dodajemy do niej po jednym żółtku (nie przerywając ubijania). Następnie dodajemy po łyżce mąki i mieszamy bardzo delikatnie. Ciasto wylewamy do formy, układamy truskawki, i jeszcze raz wylewamy ciasto, aby nieco przykryć owoce i pieczemy 35-40 minut. Schłodzone posypujemy cukrem pudrem
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub