- średnie
- do 60 min
- Dodał: olusssiAA
Składniki:
- 20 dag świeżych jagód,
- 1-2 łyżki miodu lub syropu klonowego (w zależności od upodobań),
- 2 łyżeczki cukru z wanilią,
- 2 łyżki żelatyny, - 60 ml wody.
Ponadto:
- garść płatków migdałowych,
- 1/2 szklanki jagód,
- miód lub syrop klonowy do polania.
Sposób przygotowania:
1. Twaróg mielę jednokrotnie. Jagody przebieram, myję i osączam. Garść jagód odkładam. Zmielony twaróg miksuję z jagodami, cukrem waniliowym i miodem lub syropem klonowym. Odłożone jagody rozgniatam widelcem i dodaję do masy, mieszam. Żelatynę zalewam 60 ml wody, mieszam i zostawiam do napęcznienia. Następnie podgrzewam do rozpuszczenia (nie gotuję), studzę. Rozpuszczoną żelatynę dodaję do masy serowej,dokładnie łączę. Masę przekładam do foremek (np. do silikonowych, na muffinki lub umytych i osuszonych kubeczków po jogurtach). Wstawiam do lodówki do całkowitego stężenia (ok. 2-3 godziny, a najlepiej całą noc). 2. Płatki migdałowe rumienię na suchej patelni. Jagody myję i dokładnie osączam. Serniczki wykładam na talerze, skrapiam miodem lub syropem klonowym, obsypuję płatkami migdałowymi i jagodami.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
monikabialystok | 2014-08-06 10:22:16 | zgłoś naruszenie
monikabialystok | 2014-08-06 10:23:36 | zgłoś naruszenie
angie1713 | 2014-08-06 10:40:10 | zgłoś naruszenie
justyna0420 | 2014-08-06 12:34:34 | zgłoś naruszenie
teresa_skonieczna | 2014-08-10 07:46:00 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub