- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: julita_szynkiewicz
Składniki:
250 g mąki pszennej
50 g cukru
125 g zimnego masła
szczypta soli
3 łyżki zimnej wody
Masa:
krem karpatkowy - 1 opakowanie (możne być także własnego wyrobu)
Dekoracja:
maliny - ilość dowolna
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki do wyrobienia ciasta, Ugniatamy razem i basta, Kulę formujemy i w folię spożywczą zawijamy, Na około godzinkę do lodówki wkładamy, Potem na 6-8 części dzielimy, I w foremki je tulimy, Około 15 minut w 180 st. pieczemy, Później wyciągamy i do ostudzenia odkładamy, Krem karpatkowy według opakowania przygotowujemy, A gdy tartaletki ostygną to je nadziejemy, Dekorujemy malinkami soczystymi, Bo są naszymi owockami letnimi ulubionymi, Na koniec warto je schłodzić w lodówce troszeczkę, I zajadamy cudnie rozkoszną babeczkę! Można przed podaniem udekorować bitą śmietaną, Wtedy na dłużej w pamięci pozostaną!
Głosowanie zostało zakończone.
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
kasia_lodyga | 2014-07-04 15:20:04 | zgłoś naruszenie
18082010 | 2014-07-05 20:55:39 | zgłoś naruszenie
iwona82 | 2014-07-21 22:23:57 | zgłoś naruszenie
angie1713 | 2014-07-25 08:42:49 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub