Punkty: 147

odwiedziny: 92      poprzedni | następny

powrót

Tarta malinowa z migdałami

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

Ciasto:
125 g margaryny
2 szklanki mąki pszennej
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka cukru
Nadzienie:
Ok. 500g malin
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
Masa migdałowa:
150g płatków migdałowych
100g margaryny
½ szklanki cukru
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka cukru
1 łyżka mleka

Sposób przygotowania:

Ciasto: Stop tłuszcz i ostudź. W misce lub w mikserze wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Dodaj tłuszcz i wyrób ciasto. Wyłóż ciastem formę o średnicy 24 cm. Wstaw do lodówki na 30 minut. Nastaw piekarnik na 200 stopni. Piecz w dolnej części piekarnika przez ok 15 min. aż ciasto się zarumieni. Przygotuj masę migdałową: W garnku zmieszaj tłuszcz, mąkę i mleko. Podgrzej na niewielkim ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje, ok. 2-3 minut, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Dodaj płatki migdałowe i wymieszaj. Wyjmij ciasto z piecyka, ułóż na nim maliny, posyp mąką ziemniaczaną i cukrem. Posmaruj masą migdałową. Piecz pośrodku piekarnika przez ok. 20-30 minut aż masa nabierze złotego koloru.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj