- łatwe
- do 60 min
- Dodał: ewa_kruczek
Składniki:
• 1 kg dyni, obranej, pokrojonej w niedużą kostkę
• 300 g cukru
• 2 pomarańcze
• 1 cytryna
• pół łyżeczki cynamonu
• szczypta gałki muszkatołowej
• 300 g cukru
• 2 pomarańcze
• 1 cytryna
• pół łyżeczki cynamonu
• szczypta gałki muszkatołowej
Sposób przygotowania:
1.Pokrojoną w kostkę dynię wrzucić do większego garnuszka, zasypać cukrem. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny, aż dynia wypuści sporą ilość soku. 2.Pomarańcze i cytrynę obrać,wyfiletować i pokroić dość drobno, dodać do dyni razem z przyprawami. Zagotować i gotować bez pokrywki aż większość płynu odparuje a dynia przybierze postać papki. 3.Przelać konfiturę, dobrze zakręcić.
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
halina2159 | 2013-11-16 20:59:19 | zgłoś naruszenie
gos | 2013-11-17 16:06:18 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub