Punkty: 30

odwiedziny: 18      poprzedni | następny

powrót

Dżem dyniowo - pomarańczowy

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 1 kg dyni, obranej, pokrojonej w niedużą kostkę
• 300 g cukru
• 2 pomarańcze
• 1 cytryna
• pół łyżeczki cynamonu
• szczypta gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania:

1.Pokrojoną w kostkę dynię wrzucić do większego garnuszka, zasypać cukrem. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 2-3 godziny, aż dynia wypuści sporą ilość soku. 2.Pomarańcze i cytrynę obrać,wyfiletować i pokroić dość drobno, dodać do dyni razem z przyprawami. Zagotować i gotować bez pokrywki aż większość płynu odparuje a dynia przybierze postać papki. 3.Przelać konfiturę, dobrze zakręcić.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

  • halina2159 | 2013-11-16 20:59:19 | zgłoś naruszenie

    +3 i prosimy o rewanż u nas https://ebobas.pl/kuchnia/konkursy/jesien- ;w-kuchni/przegladaj/pieczone-jablusz ka-pod-bezowa-pierzynka- dziękujemy :)
  • gos | 2013-11-17 16:06:18 | zgłoś naruszenie

    https://ebobas.pl/konkursy/zobacz_zdjecie/380 76 +3 prosimy o głosik

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj