Przepisy: Dla rodziny
Sposób przygotowania:
Truskawki umyj , osusz i dokładnie odszypułkuj. Pokrój na ćwiartki i podsmaż na rozgrzanym maśle, ostudź.
Oddziel białka od żółtek, białka ubij ze szczyptą soli, dodaj połowę cukru i dalej ubijaj aż piana będzie sztywna.
W drugiej misce utrzyj żółtka z pozostałym cukrem na białą masę.
W kolejnym naczyniu ubij na sztywno śmietanę. Dodaj ubite wcześniej masy, ostudzone truskawki i dokładnie wymieszaj. Przelej do pojemników i wstaw do zamrażalnika na około 4-5 godzin.
Wyszukaj przepis
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub