Przepisy: Dla rodziny
Faszerowana papryka
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
- Autor: bozena_osowiecka
-
Ocena:oceń
Składniki:
kilka kolorowych papryk
30-40 dag mielonego mięsa
kilka marchewek
mała cukinia
1-2 cebule
natka pietruszki
przyprawy
30-40 dag mielonego mięsa
kilka marchewek
mała cukinia
1-2 cebule
natka pietruszki
przyprawy
Sposób przygotowania:
Marchewkę i cukinię ścieram na grubych oczkach, cebulę, siekam na kawałki. Wrzucam wszystko partiami na oliwę i krótko podsmażam. Dodaję mięso mielone, doprawiam czosnkiem, solą i pieprzem w ilości zależnej od upodobań. Smażę 10-15 minut. Farsz nie musi być dobrze przesmażony, “dojdzie” podczas zapiekania.
W paprykach odcinam górę, usuwam gniazda nasienne i faszeruję. Wstawiam je na ok. pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Wspaniałe jesienne danie.
W paprykach odcinam górę, usuwam gniazda nasienne i faszeruję. Wstawiam je na ok. pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Wspaniałe jesienne danie.
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub