Przepisy: Dla rodziny

Faszerowana papryka

  • łatwe
  • do 60 min

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad


Składniki:

kilka kolorowych papryk
30-40 dag mielonego mięsa
kilka marchewek
mała cukinia
1-2 cebule
natka pietruszki
przyprawy

Sposób przygotowania:

Marchewkę i cukinię ścieram na grubych oczkach, cebulę, siekam na kawałki. Wrzucam wszystko partiami na oliwę i krótko podsmażam. Dodaję mięso mielone, doprawiam czosnkiem, solą i pieprzem w ilości zależnej od upodobań. Smażę 10-15 minut. Farsz nie musi być dobrze przesmażony, “dojdzie” podczas zapiekania.
W paprykach odcinam górę, usuwam gniazda nasienne i faszeruję. Wstawiam je na ok. pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Wspaniałe jesienne danie.

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Makaron a la aglio olio

Autor: Kama91

Komentarzy: 0

PASTA JAJECZNA

Autor: aleksandral

Komentarzy: 2

Zupa meksykańska

Autor: Dziubal

Komentarzy: 1

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj