Przepisy: Dla rodziny
Faszerowana papryka
- łatwe
- do 60 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: obiad
- Autor: bozena_osowiecka
-
Ocena:oceń
Składniki:
kilka kolorowych papryk
30-40 dag mielonego mięsa
kilka marchewek
mała cukinia
1-2 cebule
natka pietruszki
przyprawy
30-40 dag mielonego mięsa
kilka marchewek
mała cukinia
1-2 cebule
natka pietruszki
przyprawy
Sposób przygotowania:
Marchewkę i cukinię ścieram na grubych oczkach, cebulę, siekam na kawałki. Wrzucam wszystko partiami na oliwę i krótko podsmażam. Dodaję mięso mielone, doprawiam czosnkiem, solą i pieprzem w ilości zależnej od upodobań. Smażę 10-15 minut. Farsz nie musi być dobrze przesmażony, “dojdzie” podczas zapiekania.
W paprykach odcinam górę, usuwam gniazda nasienne i faszeruję. Wstawiam je na ok. pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Wspaniałe jesienne danie.
W paprykach odcinam górę, usuwam gniazda nasienne i faszeruję. Wstawiam je na ok. pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Wspaniałe jesienne danie.
Wyszukaj przepis
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub