Przepisy: Dla dziecka
Błyskawiczne leczo
- łatwe
- do 30 min
Wiek dziecka: 6 miesięcy +
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 1 porcja dla dziecka
Dieta: bezglutenowa
Głowne składniki: warzywa
Sposób przygotowania: duszone
- Autor: eBobasowaKuchnia
-
Ocena:oceń
Składniki:
1 mały patison lub kawałek kabaczka (ok. 80 g)
pół małej cebuli (ok. 20 g)
kawałek słodkiej białej papryki (ok. 40 g)
kawałek dyni (ok. 50 g)
kawałek korzenia pietruszki lub selera (ok. 20 g)
pół ząbka czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 łyżki wody źródlanej
pół małej cebuli (ok. 20 g)
kawałek słodkiej białej papryki (ok. 40 g)
kawałek dyni (ok. 50 g)
kawałek korzenia pietruszki lub selera (ok. 20 g)
pół ząbka czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 łyżki wody źródlanej
Sposób przygotowania:
Dynię oraz patisona lub kabaczka myjemy i obieramy, a następnie kroimy w małą kostkę. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i razem z selerem lub pietruszką ścieramy na tarce o jak najmniejszych oczkach. Odrzucamy skórkę papryki, starte warzywa wrzucamy do rondelka, zalewamy wodą i oliwą. Dusimy pod przykryciem około 15 minut (jarzyny muszą być bardzo miękkie).
Danie podajemy na ciepło.
Porcja ok. 200 g
Przepis pochodzi z książki "U malucha na talerzu" wydawnictwa Publicat
Fot. wydawnictwo Publicat, www.publicat.pl
Danie podajemy na ciepło.
Porcja ok. 200 g
Przepis pochodzi z książki "U malucha na talerzu" wydawnictwa Publicat
Fot. wydawnictwo Publicat, www.publicat.pl
Wyszukaj przepis
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub