Przepisy: Dla dziecka

Błyskawiczne leczo

  • łatwe
  • do 30 min

Wiek dziecka: 6 miesięcy +

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 1 porcja dla dziecka

Dieta: bezglutenowa

Głowne składniki: warzywa

Sposób przygotowania: duszone


Składniki:

1 mały patison lub kawałek kabaczka (ok. 80 g)
pół małej cebuli (ok. 20 g)
kawałek słodkiej białej papryki (ok. 40 g)
kawałek dyni (ok. 50 g)
kawałek korzenia pietruszki lub selera (ok. 20 g)
pół ząbka czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 łyżki wody źródlanej

Sposób przygotowania:

Dynię oraz patisona lub kabaczka myjemy i obieramy, a następnie kroimy w małą kostkę. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i razem z selerem lub pietruszką ścieramy na tarce o jak najmniejszych oczkach. Odrzucamy skórkę papryki, starte warzywa wrzucamy do rondelka, zalewamy wodą i oliwą. Dusimy pod przykryciem około 15 minut (jarzyny muszą być bardzo miękkie).
Danie podajemy na ciepło.
Porcja ok. 200 g
Przepis pochodzi z książki "U malucha na talerzu" wydawnictwa Publicat
Fot. wydawnictwo Publicat, www.publicat.pl

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Wyszukaj przepis

Czas przygotowania: bez znaczenia
Koszty: bez znaczenia
Dieta mamy karmiącej
Dieta płodności
Dieta przyszłej mamy
Diety specjalne

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj