- łatwe
- do 30 min
- Dodał: mama45
Składniki:
Ok. 150-200 g truskawek
2 jajka
3/4 szklanki cukru pudru
300ml śmietany kremówki
Szczypta soli
Łyżeczka masła
2 jajka
3/4 szklanki cukru pudru
300ml śmietany kremówki
Szczypta soli
Łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
Truskawki umyj , osusz i dokładnie odszypułkuj. Pokrój na ćwiartki i podsmaż na rozgrzanym maśle, ostudź. Oddziel białka od żółtek, białka ubij ze szczyptą soli, dodaj połowę cukru i dalej ubijaj aż piana będzie sztywna. W drugiej misce utrzyj żółtka z pozostałym cukrem na białą masę. W kolejnym naczyniu ubij na sztywno śmietanę. Dodaj ubite wcześniej masy, ostudzone truskawki i dokładnie wymieszaj. Przelej do pojemników i wstaw do zamrażalnika na około 4-5 godzin.
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
18082010 | 2014-07-05 20:53:48 | zgłoś naruszenie
iwona82 | 2014-07-21 22:18:30 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub