Punkty: 49

odwiedziny: 44      poprzedni | następny

powrót

Grillowane brzoskwinie z migdałowym mascarpone

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

- 4 większe brzoskwinie,
- 150 g serka mascarpone,
- łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (ew. cukru wanilinowego),
- ok. 1 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny,
- łyżeczka oleju słonecznikowego (lub innego bezsmakowego),
- starta gorzka czekolada.

Sposób przygotowania:

1. Brzoskwinie myję i osuszam. Delikatnie skórkę nacinam na krzyż, zanurzam na chwilę we wrzątku, a później w zimnej wodzie, zdejmuję skórkę. Przecinam na pół i wyjmuję pestki. 2. Serek mascarpone ucieram z cukrem z prawdziwą wanilią i sokiem z cytryny, schładzam. 3. Każdą połówkę brzoskwini delikatnie smaruję olejem, kładę na ruszcie dobrze rozgrzanego grilla. Grilluję 6-10 minut (w zależności od tego jak dojrzałe były brzoskwinie), od czasu do czasu obracając, by zrumieniły się z każdej strony. 4. Wykładam na talerzyki, do każdej połówki, w miejsce pestki nakładam po łezce z mascarpone, posypuję tartą czekoladą.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj