Grillowane brzoskwinie z migdałowym mascarpone
- łatwe
- do 30 min
- Dodał: olusssiAA
Składniki:
- 4 większe brzoskwinie,
- 150 g serka mascarpone,
- łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (ew. cukru wanilinowego),
- ok. 1 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny,
- łyżeczka oleju słonecznikowego (lub innego bezsmakowego),
- starta gorzka czekolada.
- 150 g serka mascarpone,
- łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (ew. cukru wanilinowego),
- ok. 1 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny,
- łyżeczka oleju słonecznikowego (lub innego bezsmakowego),
- starta gorzka czekolada.
Sposób przygotowania:
1. Brzoskwinie myję i osuszam. Delikatnie skórkę nacinam na krzyż, zanurzam na chwilę we wrzątku, a później w zimnej wodzie, zdejmuję skórkę. Przecinam na pół i wyjmuję pestki. 2. Serek mascarpone ucieram z cukrem z prawdziwą wanilią i sokiem z cytryny, schładzam. 3. Każdą połówkę brzoskwini delikatnie smaruję olejem, kładę na ruszcie dobrze rozgrzanego grilla. Grilluję 6-10 minut (w zależności od tego jak dojrzałe były brzoskwinie), od czasu do czasu obracając, by zrumieniły się z każdej strony. 4. Wykładam na talerzyki, do każdej połówki, w miejsce pestki nakładam po łezce z mascarpone, posypuję tartą czekoladą.
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
muflok | 2014-08-06 09:29:03 | zgłoś naruszenie
monikabialystok | 2014-08-06 10:24:31 | zgłoś naruszenie
angie1713 | 2014-08-06 10:41:38 | zgłoś naruszenie
justyna0420 | 2014-08-06 12:35:51 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub