- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: plomien
Składniki:
• 1 duża cebula
• 2 ziemniaki
• 40 dag marchwi
• Curry
• 1 pietruszka
• 3 łyżki masła
• 1 l bulionu warzywnego
• 20 dag czerwonych porzeczek
• 200 g gęstej kwaśnej śmietany 22%
• Pieprz, sól
• Cukier
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Cebulę obierz, posiekaj. Obrane ziemniaki opłucz, pokrój na kawałki. Oczyść i opłucz marchewki oraz pietruszkę. Warzywa rozdrobnij lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. • W dużym rondlu rozgrzej masło. Gdy się rozpuści, wrzuć cebulę. Zeszklij na złoty kolor. Wsyp szczyptę curry, chwile smaż razem. Zalej bulionem warzywnym (może być z kostki). • Porzeczki przebierz, opłucz, poodrywaj z gałązek. Do wrzącego bulionu wrzuć ziemniaki, marchew i pietruszkę oraz 2/3 porcji porzeczek. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw (około 20 minut). • Zdejmij zupę z ognia, zmiksuj na gładki krem razem z gęstą kwaśną śmietaną. Ponownie ustaw na kuchence, podgrzej, ale nie dopuść do wrzenia. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem posyp odłożonymi porzeczkami.
Głosowanie zostało zakończone.
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Aneta123 | 2013-11-13 13:54:05 | zgłoś naruszenie
tedy | 2013-11-13 17:21:17 | zgłoś naruszenie
kol196 | 2013-11-14 10:43:03 | zgłoś naruszenie
Zbyszek123 | 2013-11-14 14:12:17 | zgłoś naruszenie
Aneta123 | 2013-11-15 14:50:10 | zgłoś naruszenie
bozena_osowiecka | 2013-11-15 20:28:44 | zgłoś naruszenie
Aneta123 | 2013-11-16 15:35:59 | zgłoś naruszenie
halina2159 | 2013-11-16 20:42:42 | zgłoś naruszenie
Aneta123 | 2013-11-17 20:53:20 | zgłoś naruszenie
halina2159 | 2013-11-18 20:53:50 | zgłoś naruszenie
halina2159 | 2013-11-19 20:55:49 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub