Punkty: 60

odwiedziny: 34      poprzedni | następny

powrót

Zupa z marchwi i porzeczek.

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

Składniki:
• 1 duża cebula
• 2 ziemniaki
• 40 dag marchwi
• Curry
• 1 pietruszka
• 3 łyżki masła
• 1 l bulionu warzywnego
• 20 dag czerwonych porzeczek
• 200 g gęstej kwaśnej śmietany 22%
• Pieprz, sól
• Cukier

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Cebulę obierz, posiekaj. Obrane ziemniaki opłucz, pokrój na kawałki. Oczyść i opłucz marchewki oraz pietruszkę. Warzywa rozdrobnij lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. • W dużym rondlu rozgrzej masło. Gdy się rozpuści, wrzuć cebulę. Zeszklij na złoty kolor. Wsyp szczyptę curry, chwile smaż razem. Zalej bulionem warzywnym (może być z kostki). • Porzeczki przebierz, opłucz, poodrywaj z gałązek. Do wrzącego bulionu wrzuć ziemniaki, marchew i pietruszkę oraz 2/3 porcji porzeczek. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw (około 20 minut). • Zdejmij zupę z ognia, zmiksuj na gładki krem razem z gęstą kwaśną śmietaną. Ponownie ustaw na kuchence, podgrzej, ale nie dopuść do wrzenia. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem posyp odłożonymi porzeczkami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj