- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: plomien
Składniki:
Ciasto:
• 2 szklanki mąki
• ¾ szklanki cukru
• 3 jajka
• 5 łyżek śmietany 18%
• 150 g masła
• 1 łyżka proszku do pieczenia
• 1 kg śliwek bez pestek
Kruszonka:
• ½ szklanki mąki
• 50 g masła
• 2-3 łyżki cukru
• 1 cukier waniliowy
• 2 szklanki mąki
• ¾ szklanki cukru
• 3 jajka
• 5 łyżek śmietany 18%
• 150 g masła
• 1 łyżka proszku do pieczenia
• 1 kg śliwek bez pestek
Kruszonka:
• ½ szklanki mąki
• 50 g masła
• 2-3 łyżki cukru
• 1 cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Masło, żółtka oraz cukier utrzeć na gładką masę. Następnie stopniowo dokładać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać śmietanę i miksować do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Na koniec dodać ubite na sztywno białka i wymieszać łyżką. • Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wykładać ciasto. • Na wierzchu układać połówki śliwek. • Składniki na kruszonkę połączyć i oprószyć wierzch ciasta. • Piec 40-45 minut w temperaturze 180 – 200 stopni.
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Aneta123 | 2013-11-13 13:54:33 | zgłoś naruszenie
kol196 | 2013-11-14 10:43:57 | zgłoś naruszenie
Zbyszek123 | 2013-11-14 14:12:44 | zgłoś naruszenie
Aneta123 | 2013-11-16 15:36:36 | zgłoś naruszenie
halina2159 | 2013-11-18 20:56:19 | zgłoś naruszenie
halina2159 | 2013-11-19 20:58:05 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub