Przepisy
-
- łatwe
- do 60 min
Zielony krem, czyli zupa z siedmiuset groszków
Autor: JoannaKrzyzanek | Komentarzy: 0
1. Umyj starannie warzywa. Obierz je ze skórki i pokrój w talarki. Zagotuj w garnku wodę ze szczyptą soli. Kiedy zawartość garnka zacznie wrzeć, wrzuć do niego ostrożnie warzywne talarki. Gotuj je około 10 minut, aż będą miękkie. 2. Obie
-
- średnie
- powyżej 60 min
Elmer Cecylki
Autor: JoannaKrzyzanek | Komentarzy: 0
1. Przesiej mąkę na stolnicę. Dodaj pokrojone masło i siekaj je nożem tak długo, aż kawałki będą miały wielkość zielonego groszku. 2. Dodaj cukier puder, żółtka, szczyptę soli i szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę. Owiń ją folią spożywcz
Wyszukaj przepis
Pieluchy wielorazowe stają się coraz popularniejszym wyborem wśród świadomych ekologicznie...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj