Punkty: 1805

odwiedziny: 1189      poprzedni | następny

powrót

Ryż z jabłkiem

  • średnie
  • do 60 min

Składniki:

2 woreczki ryżu
3 jabłka
cynamon
cukier
rodzynki
masło

Sposób przygotowania:

Ugotować ryż, obrać jabłka i utrzeć na grubych oczkach lub w cienkie plasterki. Zmoczyć rodzynki. Wysmarować naczynie żaroodporne masłem, dać ryż następnie jabłka i rodzynki, posypać cynamonem i cukrem. Na to dać odrobinę masła. Następnie zrobić kolejną warstwę. Piec ok 20-30 min w 180 stopniach.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj