Punkty: 1447

odwiedziny: 571      poprzedni | następny

powrót

Miodownik

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Ciasto:
4 całe jajka
2,5 szkl. mąki
0,5 kostki margaryny
0,5 szkl. cukru
6 łyżek miodu sztucznego
2 płaskie łyżeczki sody

Krem:
1 l mleka
0,5 szkl. cukru
7 łyżek kaszki
1 kostka masła
2 żółtka
Olejek waniliowy

Sposób przygotowania:

Ciasto- Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, wsypać mąkę z sodą i roztopiony miód. Ciasto podzielić na 3 części i każdą upiec z osobna. Ciasto wykładać na zimną i dobrze wysmarowana blachę. Piec 15 minut w 180 st. Krem- przez 10 minut gotować kaszkę dodać do niej cukier. Utrzeć masło z żółtkami i pomału dodawać zimną kaszkę, a na koniec olejek waniliowy. Krem podzielić na 2 części wyłożyć na 1 i 2 warstwę górę polać polewą i można posypać orzechami


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj