Punkty: 69

odwiedziny: 49      poprzedni | następny

powrót

Pierś z kurczaka z truskawkami

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Około 40 dag truskawek
60 dag piersi z kurczaka
50 ml białego wytrawnego wina
Sól, pieprz
Cukier
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Truskawki umyj , osusz i dokładnie odszypułkuj. Mięso oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie pokrój na plastry, po czym usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Pod koniec smażenia posyp solą i pieprzem. Zdejmij z patelni i odłóż w ciepłe miejsce. Zlej z patelni nadmiar tłuszczu (jeśli pozostał), zalej winem i po zagotowaniu dodaj szklankę wody wymieszaną dokładnie z mąką ziemniaczaną. Sos dopraw solą, pieprzem i szczyptą cukru, wrzuć pokrojone w kostkę truskawki, jeszcze raz zagotuj i polewaj sosem mięso.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj