- łatwe
- do 60 min
- Dodał: justa_kitchen
Składniki:
125 ml bulgur
łyżka płatków nagietka
pół świeżego chili
garstka orzechów ziemnych
garstka pestek dyni
2 łyżeczki garam masala
2-3 łyżki miodu
łyżka oleju
garść rodzynek
miód pitny lub woda w wersji bezalkoholowej
duża gruszka
sok z cytryny
3 cm świeżego imbiru startego
sól
Sposób przygotowania:
Bulgur zalewam wrzątkiem, solę /ok. 200-220 ml/ i gotuję do pochłonięcia płynu. Rodzynki zalewam miodem pitnym /do przykrycia/ i podgrzewam na małym ogniu. Mieszam z bulgurem. Podgrzewam. Wyłączam palnik i studzę. Orzechy i pestki dyni siekam i prażę na suchej patelni. Odstawiam na bok. Wyjadam gniazdo nasienne gruszki. Pozostałą część /razem ze skórką/ kroję w kostkę. Skrapiam sokiem z cytryny. Imbir ścieram na drobnej tarce. Mieszam z miodem i łączę z pokrojoną gruszką. Przestudzony bulgur polewam olejem rydzowym. Chili drobno siekam /dodaję z pestkami, ale dla zmniejszenia ostrości można je pominąć/. Mieszam. Dodaję gruszkę, chili, garam masalę i podprażone wcześniej orzechy i pestki. Łączę wszystko. Solę trochę. Na koniec mieszam z płatkami nagietka.
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
angie1713 | 2014-08-06 10:48:11 | zgłoś naruszenie
justyna0420 | 2014-08-06 12:38:12 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub