Punkty: 6

odwiedziny: 14      poprzedni | następny

powrót

leczo warzywne

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

2 cebule
3 papryki (różnokolorowe)
3 pomidory
2-3 małe cukinie
1/4 małej kapusty
pęczek natki pietruszki
pieprz, sól
bazylia
zioła prowansalskie
lubczyk
cukier

Sposób przygotowania:

Cebule zezłocić na patelni i przełożyć do garnka. Podlać odrobinką wody. Pokroić warzywa w dowolnej wielkości (ale w miarę równe) kawałki, drobno skroić kapustę i wrzucić do garnka z cebulą. Dodać przypraw - do smaku (po szczypcie ziół, prawie bez soli, ciut pieprzu, łyżeczka cukru). Pod przykryciem dusić ok. 15-20 minut, tak aby warzywa nie były zupełnie miękkie. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną pietruszkę. Samcznego!!!


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj