Punkty: 399

odwiedziny: 177      poprzedni | następny

powrót

Faszerowana papryka

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

kilka kolorowych papryk
30-40 dag mielonego mięsa
kilka marchewek
mała cukinia
1-2 cebule
natka pietruszki
przyprawy

Sposób przygotowania:

Marchewkę i cukinię ścieram na grubych oczkach, cebulę, siekam na kawałki. Wrzucam wszystko partiami na oliwę i krótko podsmażam. Dodaję mięso mielone, doprawiam czosnkiem, solą i pieprzem w ilości zależnej od upodobań. Smażę 10-15 minut. Farsz nie musi być dobrze przesmażony, “dojdzie” podczas zapiekania. W paprykach odcinam górę, usuwam gniazda nasienne i faszeruję. Wstawiam je na ok. pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Wspaniałe jesienne danie.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj