- średnie
- do 60 min
- Dodał: alen300
Składniki:
- 0,5 kg mąki
- 50g drożdży
- 3 żółtka
- kostka margaryny
- śmietana ( tyle ile wchłonie mąka)
- 50g drożdży
- 3 żółtka
- kostka margaryny
- śmietana ( tyle ile wchłonie mąka)
Sposób przygotowania:
Wcześniej ze szklanki grzybków przygotowuję farsz. Składniki na ciasto wyrabiam wszystkie razem i wałkuję na kształt prostokąta. Układam na środku farsz i składam na pół. Brzegi dociskam widelcem. Wierch smaruję jajkiem lub mlekiem. Kroję na małę kapuśniaczki, układam na blasze wyłożonej pergaminem. Odstawiam na 20 min. do wyrośnięcia. Piekę ok. 30 min w temp. 180 stopni.
Głosowanie zostało zakończone.
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub