Punkty: 3

odwiedziny: 6      poprzedni | następny

powrót

Kapuśniaczki świąteczne

  • średnie
  • do 60 min

Składniki:

- 0,5 kg mąki
- 50g drożdży
- 3 żółtka
- kostka margaryny
- śmietana ( tyle ile wchłonie mąka)

Sposób przygotowania:

Wcześniej ze szklanki grzybków przygotowuję farsz. Składniki na ciasto wyrabiam wszystkie razem i wałkuję na kształt prostokąta. Układam na środku farsz i składam na pół. Brzegi dociskam widelcem. Wierch smaruję jajkiem lub mlekiem. Kroję na małę kapuśniaczki, układam na blasze wyłożonej pergaminem. Odstawiam na 20 min. do wyrośnięcia. Piekę ok. 30 min w temp. 180 stopni.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj