Punkty: 1

odwiedziny: 4      poprzedni | następny

powrót

Wiosenne jajeczka

  • średnie
  • do 30 min

Składniki:

4 jajka ekologiczne
1 awokado
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Świeża kolendra z domowej uprawy
Kiełki cebuli
Gruszkowy ocet balsamiczny
Sól
Sok z połowy limonki

Sposób przygotowania:

Dojrzałe awokado miksujemy z 1 ząbkiem czosnku i szczyptą soli. Skrapiamy sokiem z limonki aby pasta nie ciemniała. W moździerzu ucieramy kolendrę z czosnkiem, 1 łyżką oliwy i szczyptą soli. 4 kokilki wykładamy folią spożywczą, wnętrze smarujemy marynatą, do każdej z kokilek wbijamy po 1 jajku. Folię z jajkiem zawijamy szczelnie, aby powstała kuleczka - sakiewka, którą wkładamy do wrzątku na ok. 3 minuty. Ugotowane jajka układamy delikatnie na paście z czosnkowego awokado, polewamy resztą marynaty, odrobiną oliwy i octem balsamicznym, obok układamy kiełki cebuli. Podajemy z chrupkim pieczywem. Smacznego! :)


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj