- średnie
- do 30 min
- Dodał: suzana
Składniki:
4 jajka ekologiczne
1 awokado
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Świeża kolendra z domowej uprawy
Kiełki cebuli
Gruszkowy ocet balsamiczny
Sól
Sok z połowy limonki
1 awokado
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Świeża kolendra z domowej uprawy
Kiełki cebuli
Gruszkowy ocet balsamiczny
Sól
Sok z połowy limonki
Sposób przygotowania:
Dojrzałe awokado miksujemy z 1 ząbkiem czosnku i szczyptą soli. Skrapiamy sokiem z limonki aby pasta nie ciemniała. W moździerzu ucieramy kolendrę z czosnkiem, 1 łyżką oliwy i szczyptą soli. 4 kokilki wykładamy folią spożywczą, wnętrze smarujemy marynatą, do każdej z kokilek wbijamy po 1 jajku. Folię z jajkiem zawijamy szczelnie, aby powstała kuleczka - sakiewka, którą wkładamy do wrzątku na ok. 3 minuty. Ugotowane jajka układamy delikatnie na paście z czosnkowego awokado, polewamy resztą marynaty, odrobiną oliwy i octem balsamicznym, obok układamy kiełki cebuli. Podajemy z chrupkim pieczywem. Smacznego! :)
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub