- łatwe
- do 60 min
- Dodał: sasha
Składniki:
-1x okrągły biszkopt (można kupić, lub zrobić samemu),
-1x porcja kremu maślanego.
Do dekoracji:
-kolorowe drażetki,
-wiórki kokosowe,
-paluszki(np. z sezamem),
-nożyczki,
-różowy papier.
Na krem maślany:
-250 g miękkiego masła,
-1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (ewentualnie aromat spożywczy waniliowy)
-500 g cukru pudru,
-2 łyżki mleka.
Sposób przygotowania:
Przygotowanie kremu maślanego: W dużej misce miksujemy masło z ekstraktem waniliowym. Dodajemy cukier po troszku, cały czas miksując. Dodajemy mleko i miksujemy aż powstanie jasna i puszysta masa. Przykrywamy krem do momentu aż będzie użyty do dekoracji. Przygotowanie ciasta: Kroimy biszkopt na pół, tak aby powstały dwa półkola. Jedną połowę smarujemy wcześniej przygotowanym kremem. Składamy obydwie części ze sobą. Ustawiamy płaską krawędzią na talerzu/paterze i wycinamy trójkątny klin bliżej jednego końca. W wyciętym miejscu będzie szyja króliczka, a mniejsza część pozostawiona z przodu będzie jego główką. Wycięty kawałek przyklejamy z drugiej strony jako ogonek. Smarujemy całe ciasto kremem maślanym. Obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Wciskamy kolorowe drażetki jako oczy i nos. Paluszki mocujemy jako wąsy. Z różowego papieru wycinamy uszy, delikatnie zaginamy wzdłuż środka i wtykamy w ciasto. Resztę drażetek rozsypujemy wokół króliczka na paterze. Smacznego :)
Głosowanie zostało zakończone.
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub