Punkty: 178

odwiedziny: 152      poprzedni | następny

powrót

Surówka z kapusty na zawsze :)

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

2 kg kapusty
1 duża cebula
3 marchewki
1 mały seler lub jego liście
0,5 szkl. octu
0,5 szkl. oliwy
1 szkl. cukru
1 łyżka soli

Sposób przygotowania:

Ocet, oliwę, cukier i sól zagotować. Kapustę poszatkować, cebulę drobno pokroić, marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, seler pokroić w drobną kostkę (jeśli chodzi o liście to posiekać). Tak przygotowane warzywa zalać przygotowaną zalewą, odstawić na 2 godziny...można jeść na świeżo lub włożyć w słoiki tak jak my-zimą świetne smakuje. Po włożeniu do słoików należy je zagotować 2-3 min.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj