- łatwe
- do 60 min
- Dodał: kasia_sycik
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
100 g gorzkiej czekolady
180 g landrynek miętowych lub mocno miętowych
2 szklanki wody
1 opakowanie żelatyny na 1 litr wody
0,5 litra śmietanki 30 %
100 g gorzkiej czekolady
180 g landrynek miętowych lub mocno miętowych
2 szklanki wody
1 opakowanie żelatyny na 1 litr wody
0,5 litra śmietanki 30 %
Sposób przygotowania:
Landrynki przełożyć do garneczka, zalać wodą i podgrzewać cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia się landrynek. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, wsypać żelatynę, dobrze wymieszać i odstawić do lekkiego ściągnięcia. Ciasto francuskie rozłożyć równo w formie od tarty. Odciąć wystające kawałki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w 180 st C. Ostudzić. Śmietankę ubić. Dodać do niej lekko ściągniętą galaretkę landrynkową. Dokładnie razem wymieszać. Mogą powstać niewielkie kryształki galaretki. Na wierzch zetrzeć czekoladę. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
ANDY03 | 2014-03-22 22:44:12 | zgłoś naruszenie
paula_filip_szyszko | 2014-03-25 16:01:46 | zgłoś naruszenie
matesko | 2014-03-26 08:52:17 | zgłoś naruszenie
marika1503 | 2014-03-27 21:24:57 | zgłoś naruszenie
beatka91 | 2014-03-29 19:02:14 | zgłoś naruszenie
matesko | 2014-03-30 15:24:13 | zgłoś naruszenie
moniska601 | 2014-03-31 18:25:34 | zgłoś naruszenie
matesko | 2014-04-02 08:06:57 | zgłoś naruszenie
matesko | 2014-04-03 16:05:34 | zgłoś naruszenie
alutka12 | 2014-04-03 19:47:15 | zgłoś naruszenie
gos | 2014-04-06 15:59:06 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub