Ziemniaczki pieczone w ziołach z chilli, cebulą i czosnkiem
- łatwe
- do 30 min
- Dodał: ruda357
Składniki:
- ok 0.8-1kg ziemniaków obranych i pokrojonych w półplastry mniej więcej równej
grubości
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 3-4 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki
- pół papryczki chilli drobno pokrojonej (wcześniej wyjąć pestki) -
można więcej jeśli danie ma być bardziej pikantne
- 3-5 łyżek oliwy z oliwek
- zioła suszone - tymianek (2 łyżeczki), zioła prowansalskie (1
łyżeczka), bazylia (1 łyżeczka)
- czosnek w proszku (1 łyżeczka)
- sól, pieprz
grubości
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 3-4 ząbki czosnku pokrojonego w plasterki
- pół papryczki chilli drobno pokrojonej (wcześniej wyjąć pestki) -
można więcej jeśli danie ma być bardziej pikantne
- 3-5 łyżek oliwy z oliwek
- zioła suszone - tymianek (2 łyżeczki), zioła prowansalskie (1
łyżeczka), bazylia (1 łyżeczka)
- czosnek w proszku (1 łyżeczka)
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Surowe ziemniaki wymieszać z oliwą i przyprawami (zioła, czosnek w proszku, pieprz, sól) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 165-170C na 15 min. Po upływie tego czasu dodać cebulę, czosnek i papryczkę i wymieszać. Piec jeszcze jakieś 15 min. Od czasu do czasu można przemieszać. Ziemniaczki są genialne, ziołowo-pikantne. Składniki trochę na oko, można dowolnie modyfikować, w zależności czy mają być bardziej ziołowe czy pikantne. Pasują w zasadzie do wszystkiego lub nawet jako danie samodzielne :)
Głosowanie zostało zakończone.
Spodnie dresowe dziecięce
Ulubione spodnie dzieci? Wiadomo, że dresy! Dzieci mają tu upodobania zbieżne z...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
beatka91 | 2014-03-31 08:27:34 | zgłoś naruszenie
moniska601 | 2014-03-31 18:26:30 | zgłoś naruszenie
matesko | 2014-04-03 16:06:13 | zgłoś naruszenie
gos | 2014-04-07 18:46:20 | zgłoś naruszenie
gos | 2014-04-07 18:46:20 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub