Jagodzianka93 Czy to normalne że tak wygląda 1 Wizyta? To moja pierwsza ciąża i przyznam że poczułam się jak kolejne nazwisko do odhaczenia z listy.

Nie, tak nie powinna wyglądać pierwsza wizyta! Koniecznie zmień ginekolog bo ta widać robi wszystko na odwal się żeby tylko zarobić..
Całą ciążę chodzę prywatnie do ginekolog i powiem ci, że lepszego traktowania sobie wymarzyć nie mogłam. Pierwsza wizyta to było ogólne sprawdzenie stanu dziecka, obliczanie daty porodu, pobranie krwi, moczu, wymaz z pochwy, wszelkie pytania odnośnie chorób, operacji, samopoczucia, pracy i zawsze na koniec tego co pani ginekolog powiedziała pytała się mnie czy mam jakiegokolwiek pytania, czy coś boli, niepokoi itp.
Nigdy nie było problemu żeby nawet moja mama weszła ze mną do gabinetu lub tym bardziej narzeczony i żeby zobaczyli dziecko na USG. Pani doktor dokładnie pokazywała mi zawsze gdzie jest kręgosłup, stópki, serce (za każdym razem słuchała serca dziecka), pokazywała nam rączki małej, opowiadała ile gdzieś tak waży i jak tylko była możliwość zdjęcia z USG 4D to męczyła się tyle czasu by znaleźć twarzyczkę (mała była tyłkiem obrócona i ciężko było uchwycić) aż jej się udało i otrzymałam upragnione zdjęcia z USG 4D.
Także kochana, zmieniaj ginekologa bo tu chodzi o Twoje dobre samopoczucie, zdrowie Twoje i dziecka i należy ci się dobra opieka!