Punkty: 202

odwiedziny: 153      poprzedni | następny

powrót

Czekolada na gorąco z cynamonem i bitą śmietaną

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

1. Gorzka czekolada
2. Puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
3. Dwie szklanki mleka
4. Cynamon
5. Bita śmietana


Sposób przygotowania:

Czekoladę gorzką łamiemy na drobne kawałki i rozpuszczamy w miseczce, najlepiej w kąpieli wodnej by czekolada się nie przypaliła. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy powoli mleko skondensowane, musimy to robić ostrożnie cały czas mieszając by czekolada się nie ścięła. Następnie chwilę podgrzewamy nadal w kąpieli wodnej czekoladę z mlekiem skondensowanym. Następnie według uznania dodajemy zwykłego mleka, ilość mleka zależy od tego jak bardzo słodka ma być nasza czekolada, im mniej słodka tym więcej mleka. Podgrzewamy całość, nie zagotowujemy, odstawiamy w kąpieli wodnej na bok. Ubijamy bitą śmietanę. Wlewamy czekoladę do filiżanek, dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy całość cynamonem. Nasza czekolada gotowa :-) Smacznego !!!


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj