- łatwe
- do 30 min
- Dodał: szpileczka
Składniki:
16 dużych muszli makaronowych
2 łyżki keczupu
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
czarnuszka
natka pietruszki
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasolki czerwonej
3 jajka
3 płaty marynowanej papryki
1 garść drobno posiekanej kapusty pekińskiej
2 łyżki keczupu
1 łyżka musztardy
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
czarnuszka
natka pietruszki
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki fasolki czerwonej
3 jajka
3 płaty marynowanej papryki
1 garść drobno posiekanej kapusty pekińskiej
Sposób przygotowania:
Muszle makaronowe gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, a następnie studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy drobno. Majonez mieszamy z musztardą i keczupem. Tak przygotowany sos doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Paprykę kroimy na małe kawałeczki. Kapustę mieszamy z kukurydzą, fasolką, papryką i jajkami. Do warzyw i jajek dodajemy sos i pół łyżeczki czarnuszki i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę nakładamy do wystudzonych muszli makaronowych. Posypujemy z wierzchu posiekaną drobno natką pietruszki i czarnuszką.
Głosowanie zostało zakończone.
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
gos | 2014-04-25 22:11:41 | zgłoś naruszenie
angie1713 | 2014-04-29 16:04:01 | zgłoś naruszenie
Ela30K | 2014-04-30 22:46:29 | zgłoś naruszenie
moonlight5555 | 2014-05-02 09:18:25 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub