- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: marika1503
Składniki:
• 1 kg ziemniaków
• 1 cebula
• 20 dag wędzonego boczku
• 15 dag żółtego sera
• Olej, sól, pieprz, natka pietruszki
• 1 cebula
• 20 dag wędzonego boczku
• 15 dag żółtego sera
• Olej, sól, pieprz, natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Ziemniaki oczyść, wyszoruj, opłucz, przekrój wzdłuż na pół, zalej posolonym wrzątkiem i gotuj 15 minut, odcedź. Boczek pokrój na małe kawałki, lekko przesmaż, zdejmij z patelni, wlej łyżkę oleju, rozgrzej, wrzuć obraną i pokrojoną w talarki cebulę, zeszklij, wymieszaj z podsmażonym boczkiem. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem, ułóż ugotowane połówki ziemniaków, oprósz solą i pieprzem, na wierzch wyłóż podsmażoną cebulę z boczkiem i posyp startym żółtym serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 1800C na około 30 minut. Gotowe danie posyp posiekana natką. Podawaj z surówkami.
Głosowanie zostało zakończone.
Dlaczego fotoprezenty to idealny sposób na powiedzenie „Kocham Cię” Babci i...
Dom babci i dziadka to miejsce, gdzie czas płynie wolniej, a wspomnienia przybierają...
Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?
Zobacz wyniki ankiety, skomentuj
Komentarze
Zbyszek123 | 2013-09-16 07:07:57 | zgłoś naruszenie
sodomhc | 2013-09-16 18:27:15 | zgłoś naruszenie
catrinka | 2013-09-19 15:48:55 | zgłoś naruszenie
patrycjagasior | 2013-09-26 09:11:14 | zgłoś naruszenie
Springwind | 2013-10-01 10:54:37 | zgłoś naruszenie
Springwind | 2013-10-07 14:17:24 | zgłoś naruszenie
joanna_kuzia | 2013-10-12 19:06:24 | zgłoś naruszenie
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub