Punkty: 66

odwiedziny: 47      poprzedni | następny

powrót

lekkie placuszki z cukinii

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

1 większa lub 2 mniejsze młode cukinie ze skórką,
2 jajka,
ok 2-3 łyżki mąki,
2 ząbki czosnku ( niekoniecznie),
pokrojona w kostkę kiełbasa lub jakaś wędlina,
olej do smażenia,
sól,
pieprz.

Sposób przygotowania:

Cukinię myjemy,osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach razem ze skórką. wbijamy jajka,dodajemy kiełbasę, zmiażdżone ząbki czosnku ,sól, pieprz do smaku, następnie dosypujemy mąke i mieszamy ciasto nie może być rzadkie, warto upiec jeden placuszek najpierw ,jeśli się rozlatuje dosypać mąki, placuszki nakładać łyżką na rozgrzany olej( mała ilość oleju), następnie odwrócić na drugą stronę. podawać jako dodatek do obiadu,lub na kolacje z pomidorkiem i sałatą. placuszki są leciutkie i pyszne,smakują najmłodszym:)


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj