30 latki starające się o pierwsze Kochane Szczęście

Wysłane przez Basia1980 

Donia78 (offline)

04-07-2010 12:48:18

Gdynia
Syla masz racje to jest masakra ci lekarze.....
Anna2935 ty przynajmiej masz clo.... a mi mój lekarz "nie moze " przepisac, nie mam pojecia dlaczego???? a na wizyty prywatne mnie nie stać taki monitoring kosztuje 220 zł, gdybym miała clo to na monitoringi mogłabym chodzic do mojego...

[link widoczny po zalogowaniu]

[link widoczny po zalogowaniu] [link widoczny po zalogowaniu]

Anna2935 (offline)

07-07-2010 13:03:49

kłodzko
Donia mam clo ale on na mnie nie działa,niedługo zaczne popdwojoną dawke zobaczymy co wtedy a teraz jade nad może i próbuje o tym nie myśleć bo można zwariować.powodzenia

[link widoczny po zalogowaniu][link widoczny po zalogowaniu]

cherie (offline)

07-07-2010 15:27:12

Wroclaw
hej dziewczyny,
troche mnie nie bylo na forum, bo praca...
Syla, jesli chodzi o laparoskopie to zabiegu nie pamietasz, bo jestes pod znieczuleniem ogolnym. Kompletna narkoza, wiec budzisz sie i widzisz, ze masz szwysmiling smiley Ja mialam przeboje w szpitalu, bo kilka razy przesuwali mi te operacje, wiec sie stresowalam, ostatecznie jak naszedl moment zabiegu, to sie rozbeczalam na stole operacyjnym, z tej bezsilnosci, stresu i nie wiem czego jeszcze. Ale bardzo byl fajny anestezjolog, uspokoil mnie i dal jakis srodek dozylnie, a potem to juz nie nie pamietam. Pozniej przyszedl do mnie moj lekarz i wszystko powiedzial co jest w srodku i jaki mamy plan. Tak wiec teraz mam brac przez 6 m-cy Danazol (zjadlam juz 100 tabletek, konska dawke, 4 x dziennie, ale na razie nie odczuwam jakichs strasznych skutkow ubocznych).
Zobaczymy co dalej, mam nadzieje, ze w koncu sie uda.
pozdrawiam

Donia78 (offline)

08-07-2010 11:52:53

Gdynia
Anna no widzisz a ja wiem ze na mnie clo działa w 100% ale nie ma lekarza na nfz który mi go przepisze i bedzie mnie monitorował , a na prywatke mnie nie stac wizyta 150 + 220 monitoring masakra:confused:

syla111 (offline)

20-07-2010 21:15:33

Witam wszystkich po małej przerwie,
wyjechałam na ponad tydzień do mamy na wieś,żeby się zrelaksować.Słoneczko,jeziorko,spacery i pyszne lodysmiling smiley....nie zrobiłam przez to monitoringu cyklu,ale nie żałuje,zrobię go w następnym cyklu a tak chociaż wyluzowałam.:jojo: jak dziewczyny wasze leczenie?pozdrawiam słonecznieCool

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-07-20 21:17 przez syla111.

Slonce80 (offline)

24-07-2010 18:21:14

Basia1980, dziekuje Ci za zalozenie tego forum. tez mam 30-tke w tym roku, pewnie by to nie byl dramat, gdyby nie byla to data graniczna oznaczajaca obnizanie szans na dziecko

staram sie o dzidziusia prawie 5 lat. w czerwcu mialam laparoskopie (usunieta torbiel jajnika), mialam wielka nadzieje ze sie uda, ale wiem ze nie tym razem sad smiley
mam podejrzenie endometriozy i prawdopodobnie tez wrogi sluz. wczesniej myslalam ze glowna przyczyna to za wysoka prolaktyna, inne hormony w normie, cykle regularne. powiedzcie co robic, bo sie miotam, a czas leci ...

jak Wy dajecie rade z nadzieją i rozczarowaniem co miesiac ? ja juz nie mam sily
trzymam za Nas kciuki

justyn (offline)

24-07-2010 22:28:06

witam,
tez ma 31 lat i staramy się z mężem juz ponad rok, byłam u lekarza ale jakiegos beznadziejnego...
teraz biore castangus, po przeczytaniu forum w necie, i tak na własna rękę może coś wyjdzie a jeśli nie to trzeba do lekarza innego lepszego i chyba prywatnie tak myślę.
pozdrawiam wszystkie starające się.

justyn

Basia1980 (offline)

27-07-2010 15:44:36

Opole
Cześć Dziewczyny,

niestety nadal sie nie udało i dlatego rzadziej zaglądam na fora ponieważ chęć dziecka i przerażenie, że mogę być bezpłodna doprowadza mnie do obłędu! Muszę się wyciszyć a TO STRASZNIE TRUDNE I NIE WIEM CZY MI SIĘ UDA. Jak znajdę ten złoty środek to dam Wam znać.
Główki do góry!!!

Ps. nasze szanse spadają diametralnie po 35 roku zycia nie po 30!!!

syla111 (offline)

28-07-2010 00:41:54

Cześć dziewczyny,
u mnie raczej stracony cykl,zbliża się @ dużymi krokami,plamienie i ból podbrzusza.Niestety.W sierpniu idę na monitoring,zobaczymy jak tam moja owulka.
Basia,przykro mi,że się nie udaje.A lekarz ma jakieś rady dla Ciebie?
Justyn też masz podwyższoną prolaktynę ,że bierzesz castagnus?
Slonce80 jeśli masz wrogi śluz to może inseminacja? A z trudnościami trzeba sobie jakoś radzić.Ja troszkę wyluzowałam jak miałam 3 miesięczną przerwę i okres mnie nie martwił.Teraz jest pierwszy miesiąc po ponownych staraniach(bez skutku) i znowu poczułam to ukłucie żalusad smiley Narazie mam nadzieję,że się jednak uda i to mnie ratuje.Oby ta nadzieja,nigdy nas nie opuściła,trzymam za nas wszystkie kciukithe finger smiley

Donia78 (offline)

28-07-2010 18:27:15

Gdynia
hejka dziewczynki!!!!
ja juz straciłam nadzieje zupełnie, sad smiley( mam pytanko czy jeżeli wam sie uda z clo a zostaną wam tabletki, czy mogłabym liczyc na odsprzedanie??????

Chcesz pisać na naszym forum? Załóż konto w 3 minuty i dołącz do nas już dziś!.

Kliknij żeby zalogować

Forum eBobas.pl - Statystyki

Globalne
Wątki: 5836, Posty: 1445520, Użytkownicy: 73585.
Ostatnio dołączył/a Olivia1234.

Statystyki tego forum
Wątki: 367, Posty: 114661.