Punkty: 2320

odwiedziny: 1473      poprzedni | następny

powrót

Babeczki z bitą śmietaną i galaretką

  • średnie
  • do 60 min

Składniki:

Na ciasto:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
3 żółtka
3 łyżki śmietany
15 dag margaryny lub masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Na nadzienie;
250 ml śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
2 różne galaretki

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę do schłodzenia. Rozwałkować i wylepić foremki do babeczek. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 20 minut lub do czasu aż nabiorą złotego koloru. Każdą galaretkę rozpuścić w 400 ml gotującej wody i wymieszać. Wylać każdą osobno na talerz do stężenia. Po stężeniu pokroić na małe kwadraciki. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Upieczone i wystudzone babeczki napełnić bitą śmietaną, a na wierzch położyć kawałki galaretki. Można dodatkowo udekorować owocami: kawałkami brzoskwini, truskawkami, poziomkami, jagodami itp.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj