Witam Was drogie Mamy
Pewnie wiele z Was śledzi i zna historię Laurki. Te, które nie znają jeszcze tej dzielnej dziewuszki zapraszam na
[link widoczny po zalogowaniu] .
W skrócie apel jej rodziców drzmi tak:
"Nasza córeczka Laura cierpi na dwie bardzo rzadkie choroby genetyczne: zespół wrodzonej hipowentylacji zwany także klątwą Ondyny oraz chorobę Hiszprunga. Choroby upośledzają podstawowe funkcje życiowe (oddychanie, trawienie pokarmów, wydalanie), są nieuleczalne, oznaczają dla Laury dożywotnią zależność od aparatury medycznej oraz długotrwałą rehabilitację. Niedawno dowiedzieliśmy się o istnieniu leków i nowatorskich urządzeń, które mogą pomóc córeczce w walce z chorobą. Niestety leczenie jest możliwe tylko w zagranicznych klinikach, a to wiąże się z ogromnymi kosztami."
Już od dawna zastanawiałam się jak można by było pomóc Laurze i jej rodzicom. Od kilku dni mam kontakt z jej mamą - i dostałam przyzwolenie na zorganizowanie zbiórki i aukcji charytatywnej na rzecz jej córeczki oczywiście. Na czym będzie ona polegała?
A więc organizuję zbiórkę ciuszków dziecięcych - oczywiście używanych - ale w dobrym stanie, takich, które jeszcze mogą się przydać jakiemuś dziecku i chcę wystawić je na allegro na aukcjach za niewielką kwotę - tak żeby ktoś bez problemu mógł sobie pozwolić na zakup dla dzidzi. Wiem, że niktóre z Was planują jeszcze jedno dziecko ale myślę, że oddanie jednego ładnego ubranka nie zaszkodzi. Oczywiście pieniążki przelewane będą prosto na konto Laury bez żadnych pośredników. Zbiórka będzie organizowana na całym forum - w różnych wątkach dzięki czemu na aukcjach pojawią się ubranka w różnych rozmiarach i będziemy mogły same na tym skorzystać kupując coś nowego dla swoich dzieci i jednocześnie pomagając Laurze.
Jak będzie wyglądała zbiórka:
1. Znajdujecie odpowiednią rzecz, którą chcecie przeznaczyć na aukcję charytatywną.
2. Wykonujecie zdjęcie i przesyłacie je wraz z opisem (rozmiar i jakieś cechy jeżeli ubranko posiada jakieś charakterystyczne bądź firma) wysyłacie je na maila :
pomoclaurze@o2.pl
3. Po zebraniu odpowiedniej liczby zgłoszeń i pogrupowaniu ich pod względem rodzaju i rozmiaru ubranka zostaną one wystawione na aukcij.
4. Kiedy "wasze" ubranko zostanie kupione - kupujący przeleje pieniążki bezpośrednio na konto Laury i wyśle mi potwierdzenie przelewu - daje wam znać i przelewam pienądze na przesyłkę - wysyłacie ubranko pod wskazany adres
Po wystawieniu ubranek na allegro dam znać na innych forach, że jest możliwość kupienia ciuszków i jednocześnie pomocy.
Na każdego maila ze zgoszeniem odpowiem - i będę na bieżąco w wątku Laury informować o postępie akcji
Zgłoszenia przyjmuję już od teraz a do kiedy będzie to wszytsko trwało - zobaczymy w najbliższej przyszłości
Pozdrawiam i czekam na maile!