Punkty: 69

odwiedziny: 45      poprzedni | następny

powrót

Semifreddo truskawkowe

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

* 1 jajko
* 2 żółtka
* 1/2 szklanki cukru
* 1 łyżka cukru wanilinowego
* 1 szklanka śmietanki kremówki
* 300 g truskawek

Sposób przygotowania:

Do miski wbić jajko, dodać żółtka, cukier, cukier wanilinowy i wymieszać. Zawiesić miskę na garnku z lekko gotującą się wodą. Ubijać masę przez kilka minut na gorącej parze aż będzie puszysta. Zdjąć miskę z garnka i ubijać dalej przez następne kilka minut aż masa ostygnie. Truskawki zmiksować na mus. W czystej misce ubić śmietankę kremówkę na sztywną pianę. Dodać ją razem ze zmiksowanymi truskawkami do ubitej masy jajecznej i wszystko dokładnie wymieszać. Masę wylać do silikonowych foremek i wstawić do zamrażalnika na całą noc.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj