Punkty: 110

odwiedziny: 66      poprzedni | następny

powrót

Malinowo-kremówkowe tartaletki

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

Ciasto:
250 g mąki pszennej
50 g cukru
125 g zimnego masła
szczypta soli
3 łyżki zimnej wody
Masa:
krem karpatkowy - 1 opakowanie (możne być także własnego wyrobu)
Dekoracja:
maliny - ilość dowolna

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki do wyrobienia ciasta, Ugniatamy razem i basta, Kulę formujemy i w folię spożywczą zawijamy, Na około godzinkę do lodówki wkładamy, Potem na 6-8 części dzielimy, I w foremki je tulimy, Około 15 minut w 180 st. pieczemy, Później wyciągamy i do ostudzenia odkładamy, Krem karpatkowy według opakowania przygotowujemy, A gdy tartaletki ostygną to je nadziejemy, Dekorujemy malinkami soczystymi, Bo są naszymi owockami letnimi ulubionymi, Na koniec warto je schłodzić w lodówce troszeczkę, I zajadamy cudnie rozkoszną babeczkę! Można przed podaniem udekorować bitą śmietaną, Wtedy na dłużej w pamięci pozostaną!


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować lub Zaloguj przez facebook

Co sądzisz o tym, by każda kobieta mogła zażądać porodu w drodze cesarskiego cięcia?



Zobacz wyniki ankiety, skomentuj